logo

 

Uložit

Uložit

PIO SQUAD ft. Dj Flux + Crewní Skupina : K.O.nty, Šipy, Febio, Foggy Fogosh


PIO SQUAD začínají v roce 1998 pod názvem Jižní Pijonýři. Původně ve složení Konef aka Efko, J-Kid, Delebre aka Eurodel a DJ Matoa. Později odchází produkující DJ Matoa a začínají se formovat Jižní Pio tak, jak je známe dnes.

První nahrávka je mezi fanoušky se šířící kazeta se záznamem pardubického koncertu. Regulérně nahraná pecka Není pozdě se objevuje na přiloženém CD u polského časopisu Klan. Další dvě věci jsou k ochutnání na české kompilaci Lyrik Derby vol. 1 a jedna na From Amsterdam to Praha. Delebre se objevuje na vinylu K.O. Kru.

V roce 2003 vychází očekávané a později opěvované album Three Stars.K albu samozřejmě vychází vinylové EP a o rok později deseti palcový singl Potřeba/Hledáme lásku RMX. Jižní Pionýři se přejmenovávají na Pio Squad, přibírají De Puta Madreho a v roce 2005 posílají na první díl Nejbr Hip Hop Mixu věc s názvem "To je to co chceš?" signalizující posun v produkci i rapu.

V roce 2006 vychází "Punk Is Dead", za kterou si dostali Anděla v žánrovým kategoriích. Dále vychází vinylé EP "Musíme Jet". V roce 2008 vydávají třetí album "Interview"


Diskografie:
2000 Jižní Pionýři / Live in Pardubice / Audio tape
2000 Není pozdě / Klan nr.19 / Polská kompilace
2001 Noc a den , Odpočinek / Lyrik derby / Kompilace
2002 P.I.O. / From Amsterdam to Praha / Kompilace
2003 Jižní Pionýři / Three stars / CD album
2003 Jižní Pionýři / Vynil EP k albu Three stars
2004 Jižní Pionýři / Potřeby + Hledáme lásku remix / 10´vynil singl
2005 To je to co chceš?! / Nejbr mix / Kompilace
2006 PIO SQUAD / Punk is dead / CD album
2007 PIO SQAUD / Musíme Jet / vinyl EP
2008 PIO SQUAD / Interview / CD